Anbytarträff den 16 oktober 2021

Nu försöker vi starta upp vår verksamhet igen efter pandemi uppehållet.

Välkomna till en Anbytarträff lördagen den 16 oktober kl. 12.00. Vi träffas på Stadsbiblioteket i Norrtälje på övervåningen. Ta med din släktforskning så kan vi hjälpa varandra. Vi avslutar senast 14.30                        

Fika med bulle/kaka finns.

Välkomna.

/Styrelsen 

 

Arkivens dag den 13 november 2021

Den 13 november kl. 11.00-15.00, 2021 är det Arkivens dag på Stadsbiblioteket i Norrtälje.
12.00-13.00 föredrag av Urban Johansson ”Det sitter i väggarna” ett gårdsarkivs berättelse.

Förening hjälper till med råd och hjälp om din släktforskning.

Välkomna

Årsmötet den 13 juni 2021

Årsmötet genomfördes i närvaro av 13 medlemmar. Ordföranden Urban Johansson och kassören Ann-Marie Alfredsson avgick och i deras ställe valdes Thomas Malmström som ordförande och Bo Ragell som kassör. Valberedningens Allan Fahlström avgick också. Som ny ledamot i styrelsen tillika webmaster valdes Leif Eriksson.
Årsmötet beslutade att inget nytt verksamhetsprogram behövde tas fram utan att styrelsen skall arbeta för att genomföra 2020 års program i tillämpliga delar.

Nytt datum för årsmötet är den 13 juni kl. 13.00

På grund av pandemin och rådande regler för att träffas har styrelsen flyttat fram årsmötet till söndagen den 13 juni kl. 13.00 i IOGT-lokalen, Norrtälje. Särskild kallelse kommer att sändas ut.

Årsmöte den 28 mars 2021 kl. 13.00

Vi planerar att hålla vårt årsmöte 28 mars kl. 13.00 i IOGT-lokalen invid Stockholmsvägen i Norrtälje som vanligt. Ifall Coronapandemin omöjliggör ett säkert genomförande så återkommer vi med ny dag och tid.

Hans Landbergs föredrag den 18/11 är inställt

På grund av Coronapandemins utveckling under senare tid med ökad smittspridning har styrelsen beslutat att ställa in även årets sista arrangemang. Vår förhoppning är att vi skall kunna genomföra vårt årsmöte som traditionsenligt genomförs i februari månad.

Kommande aktiviteter den 21/10 och 18/11

Anbytarträffen i oktober är inställd p.g.a. Coronapandemin. Hans L andbergs föredrag om Norrtälje hamn i november kan möjligen genomföras ifall vi kan ordna den efter Folkhälsomyndighetens krav. Styrelsen återkommer med en inbjudan med anmälan om deltagande så att vi vet hur många som tänker komma på föredraget.

Magnus Bäckmarks föredrag den 23/9 2020 är inställt

Stadsbiblioteket som var vår samarbetspartner i detta föredrag har ställt in alla arrangemang i höst p.g.a. Coronapandemin. Höstens sista föredrag 18 november av Hans Landberg är mycket osäkert. Vi återkommer om detta.

Försommarträffen den 6 juni 2020

Årets försommarträff hos Fasterna hembygdsförening den 6 juni 2020 är tyvärr inställd p.g.a. Coronapandemin. Styrelsen hoppas få återkomma i höst med de aktiviteter vi inte kunnat gernomföra under det första halvåret.

Träffen i Västernäs, Väddö den 25/4 är inställd

Träffen i Västernäs IOGT-lokal den 25 april är inställd på grund av Coronaviruset.

Träffen den 6 juni på Fasterna hembygdsförenings hembygdsgård kvarstår tills vidare. Om vi kan genomföra den får medlemmarna en kallelse i god tid. I annat fall är också den inställd.

26 mars Studiebesök på FHC:s (Family History Center) släktforskarcentrum i Stockholm

Den 26 mars skall föreningen göra ett studiebesök på FHC:s släktforskarcenter på Klara Norra kyrkogata 34 i Stockholm kl. 18.00 – 19.30.

Vi får information om vilken service den i dagligt tal kallade Mormonkyrkan kan erbjuda släktforskare. Särskild inbjudan med mer detaljer utgår till alla medlemmar.

Årsmöte den 16 februari kl. 13.00

Norrtälje Släktforskarförening håller årsmöte söndagen den 16 februari 2020 kl. 13.00 i IOGT-lokalen, Stockholmsvägen, Norrtälje. Kallelse med dagordning kommer att skickas ut med vanlig post.

Mingelträff på stadsarkivet den 23 oktober kl. 19.00.

Vi diskuterar föreningens verksamhet. Önskemål om kommande aktiviteter.

Inför DNA-träffen den 27/11 – frågor att ta med sig till Magnus Bäckmark.

Kyrkogårdsvandring i Länna den 14 september kl. 11.00

Ann-Marie Alfredsson går runt med deltagarna på Länna kyrkogård och visar en del intressant gravar. Därefter fortsätter Urban Johansson inne i församlingshemmet med att berätta om vilka gravvårdar som skall bevaras av kulturhistoriska skäl. Dagen avslutas av Anne Menander, som berättar om dagens begravningsskick.

Försommarutflykt till Rådmansö hembygdsförening 25 maj kl. 11-13

Norrtälje Släktforskarförening inbjuder till försommarutflykt till Rådmansö hembygdsförenings hembygdsgård Sladdstycket. Visning av gård och samlingar samt kaffe och smörgås för 40 kr, som deltagarna betalar själva. Åk mot Kapellskär och sväng av vid skylt Kapellskärs camping.

DNA- släktforskning den 25 april kl. 18.00 på Norrtälje stadsbibliotek

Den 25 april kommer Peter Sjölund, Sveriges främsta auktoritet inom DNA-släktforskning, till Norrtälje stadsbibliotek för att tala om vilka möjligheter som finns att spåra anfäder genom DNA-topsning. Möjlighet finns att topsa sig på plats. Tag i så fall med ett betalkort för betalning på plats.

Årsmöte den 17 februari kl. 13.00

Norrtälje Släktforskarförening håller årsmöte söndagen den 17 februari kl. 13.00 i IOGT-lokalen i Norrtälje. Verksamhetsberättelse, balans- och resultaträkning finns att tillgå på mötet.
_____________________________________________________________

Släktforskningens Dag på Stadsbiblioteket 19/1 2019

NSFF i samarbete med Stadsbiblioteket arrangerar Släktforskningens dag kl 11  – 14. Hjälp med släktforskning av NSFF-medlemmar. Föredrag om smittkoppor och smittkoppsympning av Urban Johansson.


Anbytarträff på Norrtälje stadsarkiv

Onsdagen den 28 november 2018 kl. 19.00
Föreningsinformation och anbyte.
Tag med dina forskningsuppgifter. Även hjälp med svårtolkad skrift.
Kaffe och lotteri. Välkomna!


Träffen i Västernäs, Väddö den 25/4 är inställd

Träffen i Västernäs IOGT-lokal den 25 april är inställd på grund av Coronaviruset.

Träffen den 6 juni på Fasterna hembygdsförenings hembygdsgård kvarstår tills vidare. Om vi kan genomföra den får medlemmarna en kallelse i god tid. I annat fall är också den inställd.

Inbjudan till filmkväll

Norrtälje Släktforskarförening inbjuder till en film- och nostalgiträff torsdagen den 11 oktober 2018 kl. 19.00
Plats: Estuna bygdegård i Flemmingsberg.

Bengt Eriksson visar och berättar om gamla filmer och foton från Roslagen.

Föreningen bjuder på kaffe med dopp.


Lördagen den 1 september kl. 13.00 träffas vi i IOGT-lokalen i Västernäs, Väddö.

Värdinna för träffen är Inga Gustavsson, som välkomnar oss med sång och musik, kaffe och kaffebröd. Jan-Olof Ivarsson berättar om sin senaste hembygdsbok.

Särskild inbjudan kommer att skickas ut.